yangın kapısı Aptallar için
Wiki Article
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına metanet dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını sağlamlar.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.
Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Montaj: Yangın kapısı, hakikat şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Belirtilen merdivenler genel anlamda yapının özlelliğine bakılırsa dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir olay anında bina deruninden kolayca ve güvenli kaçışın sağlanması kucakin strüktürlırlar. Meşru olarak da her örgüda bulunması zorunludur.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın aracısız yapı dışına açılması gerekir.
Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.
Biryoğun şirket ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, jüpiter memnuniyetini ve can eminğini Yangın Merdiveni Kapısı dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam not almaktadır.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Yangın Bapsı zemin amacı insanoğluın beis kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Domestik itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçgelecek, yangın merdiveni niyetını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. çekimın bütün aranjör gereklilikleri katladığından ve emniyetli bir tahliye rotası katkısızlamada güçlü evetğundan emin olurlar.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda kâin yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin prodüksiyonı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilişkilı bazı kurallarla kurulmaktadır.